LEEUWARDEN - De politie heeft dinsdagochtend een 19-jarige jongen uit Damwoude en een 17-jarige jongen uit Broeksterwoude aangehouden in verband met de fataal afgelopen vechtpartij bij discotheek Club Q in de gemeente Tytjerksteradiel.

Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekend. In de nacht van 17 op 18 april kwam de 16-jarige Redmar Smedema uit Bergum bij één van de incidenten in de discotheek om het leven.

Bij de andere vechtpartij, op de parkeerplaats van Club Q, raakte in dezelfde nacht de 20-jarige Gerard Dijkstra uit Damwoude ernstig gewond. De twee arrestanten worden verdacht van betrokkenheid bij één of beide vechtpartijen. Ze zijn aangehouden na onderzoek en getuigenverklaringen.

Voorarrest

Eerder werden op 9 en 11 mei een 18-jarige jongen uit Damwoude en een 17-jarige jongen uit Veenwouden opgepakt. Zij moeten woensdag voor de raadkamer van de rechtbank verschijnen. Daar wordt besloten of ze in voorarrest blijven.

Volgens het OM kennen de vier verdachten elkaar. Het is niet duidelijk of ze de slachtoffers kennen.

Het onderzoek in deze zaak is nog niet klaar. Het OM meldt verder dan ook dat meer aanhoudingen niet worden uitgesloten.