UTRECHT - Het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) ziet af van het indienen van een klacht tegen ANWB-directeur Guido van Woerkom bij het Meldpunt Discriminatie. Dit liet het SMN vrijdag weten.

De ANWB-topman betuigde vrijdagochtend zijn spijt aan voorzitter Farid Azarkan van het samenwerkingsverband over een uitlating eerder deze week.

Het SMN aanvaardt de excuses van de ANWB-directeur, zo liet het vrijdag weten.

Een opmerking van Van Woerkom over Marokkaanse taxichauffeurs eerder deze week veroorzaakte veel ophef.

Taxi

Tijdens een congres van dinsdag in Nieuwegein zou de ANWB-topman hebben gezegd zijn vrouw liever niet met de taxi te laten reizen omdat er ''nog wel eens een Marokkaan achter het stuur zou kunnen zitten''.

Het SMN eiste excuses en overwoog om naar het Meldpunt Discriminatie te stappen vanwege de uitlatingen. Hier zien de Marokkanen na een gesprek met de ANWB-topman van af. Een woordvoerder van de ANWB liet weten dat de organisatie blij is dat het SMN de spijtbetuigingen aanvaardt.

Bijdrage

De directeur van de ANWB en de voorzitter van het SMN zullen elkaar op korte termijn ontmoeten om te bespreken hoe beide organisaties elkaar in de toekomst kunnen vinden, zo liet de ANWB weten. Het SMN bevestigde de ontmoeting en stelde dat in dat gesprek zal worden gekeken ''welke bijdrage de ANWB als organisatie kan leveren aan de verdere participatie van Marokkaanse Nederlanders''.

Donderdag meldde de ANWB al in een verklaring dat Van Woerkom spijt had van zijn woorden.