AMSTERDAM - SBS6 en programmamaker Alberto Stegeman hebben hoger beroep aangetekend tegen het besluit van de rechter in Amsterdam, die verbood om in een aflevering van Undercover in Nederland in het geheim gemaakte beelden van een malafide paardenhandelaar uit te zenden.

Dit maakte het televisiestation, dat het programma alsnog uit wil zenden, vrijdag bekend.

SBS6 en Stegeman hebben een versnelde procedure bij de rechtbank in Amsterdam aangevraagd, die mogelijk volgende week zal dienen.

De rechter verbood woensdag tijdens een kort geding het gebruik van verborgen camera's. Ook de beelden waarop te zien is dat Stegeman de vrouw confronteert met haar vermeende malafide praktijken, mogen van de rechtbank niet worden uitgezonden.

Onherkenbaar

Stegeman beweert dat de vrouw respectloos omgaat met de dieren en slachtpaarden en zieke paarden verkoopt als gezonde paarden.

Stegeman: ''Ik heb bewijs in beeld van een ongelooflijke misstand, die naar mijn mening alleen met de verborgen camera kon worden aangetoond en die klip en klaar de handelwijze van de vrouw laat zien. We hebben de rechter laten weten dat we de paardenhandelaar onherkenbaar zouden maken en dat we haar naam ook niet zouden noemen. Het is onbegrijpelijk dat de rechter in ons nadeel beslist en daarom ondernemen we nu stappen.''

SBS6 trapt zondag een nieuwe reeks van Undercover in Nederland af met een andere reportage.