'Contactpersoon voor elke familie'

HOOFDDORP - Elke familie die iemand heeft verloren door de vliegramp in Libië krijgt een eigen contactpersoon.

Dat heeft premier Jan Peter Balkenende donderdag bekendgemaakt. Het doel van de Nederlandse overheid is om iedere getroffene zo goed mogelijk te voorzien van alle informatie die ze nodig hebben.

Balkenende zei dit na afloop van een bijeenkomst in Hoofddorp voor de familieleden van de slachtoffers van de ramp.

Indrukwekkend

De premier noemde de bijeenkomst waar ruim tweehonderd mensen waren ''indrukwekkend en tegelijkertijd ontroerend''. Volgens hem waren de families bijeengeroepen om mensen te informeren en om medeleven te betuigen.

Het samenzijn in het Claus Event Center begon met een minuut stilte voor de zeventig slachtoffers.

Emoties

Volgens Balkenende was er intens verdriet en liepen de emoties soms hoog op. ''Het was ook een bijeenkomst waar veel vragen zijn gesteld, kunnen we naar Libië reizen, wanneer komen de lichamen terug'', zei de minister-president.

Balkenende heeft enkele persoonlijke gesprekken gevoerd met getroffenen. ''Het zijn die verhalen die het zo ongelooflijk triest maken.'' De premier benadrukte dat de hele Nederlandse samenleving, de koningin, het kabinet en de Tweede Kamer verslagen en geschokt zijn.

Ruben

Openbare basisschool Yore in Tilburg houdt vrijdagmiddag een besloten bijeenkomst voor leerlingen en hun ouders naar aanleiding van de vliegtuigcrash in Tripoli.

De 9-jarige Ruben die als enige het ongeluk overleefde, zit in groep 5 van de school. Ook zijn omgekomen broer zat er op school.

Condoleanceregisters

De gemeente Tilburg opent op korte termijn condoleanceregisters waar inwoners hun gevoelens kwijt kunnen. Waar en wanneer dat precies gebeurt, is nog niet bekend.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben alle nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp in Tripoli duidelijkheid gekregen over het lot van hun familie- of gezinsleden of kunnen dat krijgen.

De lijst met namen van de slachtoffers geeft het ministerie niet vrij. Donderdag had Buitenlandse Zaken het aantal slachtoffers van de ramp al naar boven gesteld naar zeventig.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie