Rouw in gemeenten om slachtoffers crash

RIJSWIJK - In verscheidene Nederlandse gemeenten wordt gerouwd om dood van inwoners die omkwamen bij de vliegtuigcrash in Tripoli woensdag.

Zo gelastte in Mook (Limburg) burgemeester Rob Persoon woensdag de raadsvergadering af omdat een vader en zijn twee kinderen uit die gemeente in het neergestorte vliegtuig zaten.

Burgemeester Rianne Donders-van Leest van Geldrop liet donderdag weten dat haar oudste zoon Pim met zijn vriendin is omgekomen bij de crash.

In Groesbeek houdt voetbalvereniging De Treffers een minuut stilte wegens het overlijden van de vrouw en twee kinderen van een clublid.

Joëlle van Noppen

De vliegramp heeft ook het leven geëist van Joëlle van Noppen. De 30-jarige zangeres maakte in de jaren negentig deel uit van meidengroep Wow. De meiden scoorden in 1997 een hit met 'Keer op Keer (Loop Naar de Maan)'.

Van Noppens overlijden wordt gemeld door dansvereniging Mi Salsa, waarbij de 30-jarige danste.  De 30-jarige uit Vlissingen laat een 6-jarige dochter, Dana, achter.

Hulplijn

Slachtofferhulp Nederland is donderdag bereikbaar op de hulplijn. Nabestaanden van de slachtoffers van de vliegtuigramp in Tripoli kunnen bellen met het nummer 0900-0101.

Normaal gesproken is de hulplijn alleen op werkdagen open en dus niet op Hemelvaartsdag.

Mensen kunnen een afspraak maken met medewerkers van Slachtofferhulp die behulpzaam zijn bij praktische zaken als verzekeringskwesties en het invullen van formulieren.

Lees alles over de vliegramp in Tripoli op onze special.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie