Zestien jaar voor moord Wijchen

ARNHEM - De rechtbank in Arnhem heeft woensdag een celstraf van zestien jaar opgelegd aan een 45-jarige Afghaan wegens een bloedige moord in het Gelderse Wijchen.

De man heeft in april 2009 volgens de rechtbank bruut en meedogenloos de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw opgejaagd en afgeslacht. Hij stak de man 22 keer met een mes in zijn borst, buik, rug, hals en armen.

Tijdens het misdrijf werd de veroordeelde vergezeld door zijn 19-jarige zoon. Die nam de sleutel van het huis en een stroomstootwapen mee, waarmee het slachtoffer eerst werd verlamd.

Zoon

Aan de zoon legde de rechtbank wegens medeplichtigheid aan de moord twee jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk op. Tegen de vader was veertien jaar cel geëist en tegen de zoon acht jaar.

Twee broers van de ex-vrouw gaan vrijuit: hun rol bleef te onduidelijk. Justitie had tegen een van hen elf jaar cel geëist en voor de ander vrijspraak gevraagd vanwege de onduidelijkheid.

Buren

Getuigen in de buurt zagen hoe de man op straat werd geschopt en geslagen door drie mannen. De belagers gingen terug naar binnen, waarna het slachtoffer tevergeefs bij buren om hulp aanklopte, terwijl zijn bovenkleding rood van bloed kleurde.

Op dat moment kwamen de drie belagers weer naar buiten. Het slachtoffer rende voor zijn leven, maar werd ingehaald. Hij werd vastgehouden toen de 45-jarige Afghaan hem de keel doorsneed.

Toen deze man in een auto vluchtte, bleef zijn zoon bij het slachtoffer achter. Hij belde vervolgens 112.

Tip de redactie