Rotterdam breidt ov-verbod verder uit

ROTTERDAM - Rotterdam breidt opnieuw het ov-verbod uit voor reizigers die vernielingen aanrichten of personeel bedreigen.

Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de PvdA naar aanleiding van de vijf RET-conducteurs die eerder dit jaar door jongeren werden gemolesteerd.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb schrijft dinsdag in een brief aan de gemeenteraad dat er uitbreiding komt op het noordelijk traject van tramlijn 23 tot aan het eindpunt Vlaardingen, alsook tramlijn 21.

Deze loopt van De Esch in Kralingen-Crooswijk naar de Harreweg in Schiedam.

Uit de evaluatie is gebleken dat het aantal ernstige incidenten op het noordelijk traject van lijn 23 is toegenomen. Omdat lijn 21 ongeveer parallel loopt aan lijn 23, wordt ook daar het verbod in gevoerd, zo schrijft Aboutaleb.

Zomervakantie

Het verbod gold al op tramlijn 2 en voor tramlijn 23, de zuidelijke kant van de stad. De uitbreiding gaat in na de zomervakantie. Rotterdam en vervoerder RET werken inmiddels al bijna twee jaar met het ov-verbod.

Raddraaiers die een ov-verbod krijgen, mogen twee maanden niet op de lijn reizen. Overtreders van het verbod krijgen bovendien een geldboete of celstraf. Rotterdam is de enige stad in Nederland met een dergelijk verbod.

De burgemeester benadrukt in zijn brief dat politie, justitie, gemeente en de RET veel middelen inzetten om incidenten te voorkomen. Het ov-verbod moet worden gezien als een ultiem middel als andere middelen geen resultaat opleveren.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie