Boeing ontruimd op Schiphol

SCHIPHOL - Op de luchthaven Schiphol is maandagavond een Boeing 737 van luchtvaartmaatschappij Transavia ontruimd. De passagiers moesten het toestel via de glijbaan verlaten omdat zich in de hulpmotor van de staart van het toestel een steekvlam had voorgedaan.

Dat ging gepaard met rookontwikkeling. Twee passagiers raakten bij het verlaten van het vlliegtuig lichtgewond. Dat meldde een woordvoerster van Transavia.

Aan boord van het vliegtuig, dat op het punt stond te vertrekken voor een vlucht van Amsterdam naar Faro in Portugal, bevonden zich op het moment van het incident 183 passagiers.

Het is nog onduidelijk waardoor de steekvlam ontstond. De passagiers worden opgevangen in de terminal en toegesproken door werknemers van Transavia onder wie de commercieel directeur.

Aswolk

De Transavia-woordvoerster meldde dat verreweg de meeste passagiers naar huis of naar een hotel zijn gegaan. Vlak nadat het vliegtuig zou zijn vertrokken, was het luchtverkeer boven Faro gestremd wegens de aswolk, aldus de woordvoerster.

Dinsdag wordt gekeken naar de eerstvolgende mogelijkheid om naar Faro te vliegen. Het toestel wordt onderzocht.

Volgens een woordvoerster van Schiphol heeft het incident geen gevolgen voor het overige luchtverkeer.

Brand Transavia-vliegtuig

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie