RIJSWIJK - In verband met de derde etappe van de Giro d'Italia gaan maandag tijdelijk de op- en afritten dicht van verscheidene autosnelwegen tussen Amsterdam en Middelburg.

De wielrenners vertrekken om 11.00 uur uit de hoofdstad en komen naar verwachting rond half vijf 's middags aan in Middelburg.

Rijkswaterstaat gaat uit van drukte bij met name Leiden en Hoogvliet. Op- en afritten van onder meer de A9, A12, A13, A15, A20 en een deel van de N57 gaan dicht.

De op- en afritten worden gemiddeld ongeveer een uur voorafgaand aan het tijdstip van de doorkomst van de rennerskaravaan afgesloten.

De afsluitingen duren naar verwachting maximaal twee uur. Het afsluiten van een van de twee buizen van de Beneluxtunnel (A4 richting Hoogvliet) zal waarschijnlijk langer duren.

Afzettingen

Na doorkomst van de wielrenners worden de wegen een voor een vrijgegeven. Zodra de reclamekaravaan, renners en volgauto's zijn gepasseerd, worden eerst de afzettingen op gemeentelijke en provinciale wegen weggehaald. Daarna volgen de op- en afritten van rijkswegen.

Informatiewagens en -panelen boven en langs de weg informeren weggebruikers over de afsluitingen en de omleidingsroutes.

Rijkswaterstaat verwacht dat het op de omleidingsroutes druk wordt en roept weggebruikers en bezoekers op om op tijd te vertrekken.

Bekijk lezersfoto's van de Giro d'Italia op NUfoto

Bekijk de Giro d'Italia special op NUsport