DORDRECHT - Het Openbaar Ministerie (OM) weerspreekt dat het de aanklacht tegen politieman Sander V. heeft verzwaard van doodslag naar moord. Volgens een woorvoerder zal het OM pas na afronding van het onderzoek naar de dood van Milly Boele tot een definitieve aanklacht komen.

Advocaat Frank van Ardenne liet eerder weten dat justitie zaterdag aan de moeder van Milly Boele had gemeld dat de aanklacht verzwaard was naar moord.

Volgens de woordvoerder van het OM heeft er zaterdag wel een gesprek plaatsgevonden waarin een rechercheur meldde dat het OM voor het zwaarst mogelijke delict zal gaan. Maar de beslissing over een definitieve aanklacht is nog niet genomen, aldus de zegsman.

Voorlopige aanklacht

Het OM houdt nog vast aan de voorlopige aanklacht, doodslag, maar volgens de woordvoerder is het mogelijk dat de aanklacht na afronding van het dossier toch moord wordt.

Bij moord gaat justitie er van uit dat de daad bewust en met voorbedachten rade is gepleegd. Op doodslag staat een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar. Voor moord is deze maximale gevangenisstraf levenslang, in Nederland een straf waarbij de veroordeelde ook daadwerkelijk zijn of haar hele leven niet meer vrij komt.

Verbijstering

In een interview met De Telegraaf zaterdag spraken de ouders van Milly nog hun verbijstering uit over de verdenking van doodslag die eerder voor V. gold.

''Hij mag niet over een paar jaar weer vrij rondlopen om misschien opnieuw toe te slaan'', benadrukken Fred en Tineke Boele in de krant.

Lichaam

De tijdens het misdrijf 26-jarige agent van het korps Rotterdam-Rijnmond heeft het doden van het 12-jarige meisje toegegeven. Hij meldde zich bij de politie. Daarna vond de politie het lichaam van Milly in zijn tuin, vlakbij haar ouderlijk huis.

De vermissing en de dood van Milly leidden tot grote verontwaardiging in Dordrecht en de rest van het land. De schok werd extra vergroot omdat een politieman heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk was voor haar dood.