ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten de verdenking tegen politieman Sander V. te verzwaren van doodslag naar moord. Dat heeft advocaat Frank van Ardenne zaterdag te horen gekregen van Justitie.

Bij moord gaat Justitie er van uit dat de daad bewust en met voorbedachte rade is gepleegd. Op doodslag staat een maximale gevangenisstraf van vijftien jaar.

Voor moord is deze maximale gevangenisstraf levenslang, in Nederland een straf waarbij de veroordeelde ook daadwerkelijk zijn of haar hele leven niet meer vrij komt.

In een interview met De Telegraaf zaterdag spraken de ouders van Milly nog hun verbijstering uit over de verdenking van doodslag die eerder voor V. gold.

''Hij mag niet over een paar jaar weer vrij rondlopen om misschien opnieuw toe te slaan'', benadrukken Fred en Tineke Boele in de krant.

Toegegeven

De tijdens het misdrijf 26-jarige agent van het korps Rotterdam Rijnmond heeft het doden van het 12-jarige meisje toegegeven. Hij meldde zich bij de politie. Daarna vond de politie het lichaam van Milly in zijn tuin, vlakbij haar ouderlijk huis.

De vermissing en de dood van Milly leidde tot grote verontwaardiging in Dordrecht en de rest van het land. De schok werd extra vergroot omdat een politieman heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk was voor haar dood.