DEN HAAG - De vijf verdachten van de moord op de 54-jarige Italiaanse Rijswijker Antonio Ferrigno blijven nog minimaal twee weken vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag bepaald.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt ze alle vijf van het medeplegen van moord.

De verdachten werden dinsdag aangehouden. Een van hen is de 45-jarige echtgenote van de man, zo liet het OM weten. De vrouw werd in Rijswijk aangehouden. De anderen zijn vier mannen van 25 tot 32 jaar die werden opgepakt in Den Haag.

De vijf verdachten zitten vast in alle beperkingen en mogen alleen contact hebben met de politie en met hun advocaat. De politie Haaglanden liet eerder al weten meerdere aanhoudingen niet uit te sluiten.

Familie

De ingenieur Ferrigno, die als vooraanstaand onderzoeker werkte bij het Europees Octrooibureau, werd donderdagmiddag 24 december door familieleden dood gevonden in zijn flatwoning aan de Burgemeester Elsenlaan in Rijswijk. Hij kwam oorspronkelijk uit een plaats ten zuiden van Napels.

Het team dat de moord onderzoekt, diende begin dit jaar bij de Italiaanse autoriteiten een rechtshulpverzoek in.

Een delegatie van het team reisde af naar Italië en sprak in de omgeving van Napels met mensen die Ferrigno hebben gekend om zijn sociale netwerk in kaart te brengen.

Aandacht

De zaak krijgt veel aandacht van Italiaanse media. Zij refereren aan de broer van Ferrigno, Giovanni Ferrigno, die al meteen gedacht zou hebben aan een 'crime passionnel'. Ferrigno zou hebben willen scheiden van zijn vrouw.

Het OM stelt niet meer informatie te kunnen geven over de rol en betrokkenheid van de verdachten, zolang dezen in beperkingen zitten. Binnen twee weken verschijnen de verdachten opnieuw voor de rechter-commissaris.