HAARLEM - Een politieman van het korps Kennemerland is onlangs ontslagen, omdat hij betrokken is geweest bij een dodelijk ongeval in augustus 2009 in Hoofddorp.

Dat maakte de politie vrijdag bekend.

De politiemedewerker van Buiten Bewaking Schiphol (BBS) reed veel te hard toen hij in botsing kwam met een personenauto. Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) concludeert dit na onderzoek van het ongeval.

Amstelveen

De resultaten van het onderzoek zijn voor de politie reden om de man te ontslaan. Justitie gaat hem vervolgen voor het ongeval, waarbij een 78-jarige inwoner van Amstelveen om het leven kwam. Door de botsing kwam de auto van het slachtoffer in een sloot terecht.

Volgens de politie is gebleken dat de medewerker de snelheidslimiet fors heeft overschreden. Dat is in strijd met de brancherichtlijnen.

Omstandigheden

De man is ongeschikt voor de verdere uitoefening van zijn functie, vindt de politie. Ook andere feiten en omstandigheden zouden hierbij een rol spelen. Inhoudelijk wil de politie daar niet verder op ingaan.

Het KLPD heeft ook onderzoek gedaan naar de hulpverlening aan het slachtoffer. Justitie ziet in de resultaten daarvan geen aanleiding om de ontslagen politieman of omstanders te vervolgen,ondanks het feit dat zij geen hulp hebben verleend aan het slachtoffer.