ROTTERDAM - Rotterdamse horecaondernemers willen via de rechter afdwingen dat de gemeente Rotterdam de drooglegging rond de bekerfinale donderdagavond tussen Feyenoord en Ajax intrekt.

Ze hebben een kort geding aangespannen dat donderdagmorgen om tien uur dient bij de rechtbank in Rotterdam. Dat meldde voorzitter Frank Roolaart van de Rotterdamse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland woensdag.

Het alcoholverbod is een van de maatregelen waarmee burgemeester Ahmed Aboutaleb rellen wil voorkomen. Tussen twee uur 's middags en middernacht mag er niet worden geschonken in het centrum van Rotterdam en het gebied in deelgemeente Feijenoord rond voetbalstadion de Kuip.

Inkomsten

De horecaondernemers vrezen verlies aan inkomsten. Zij vinden de maatregel overdreven en betwijfelen de noodzaak. ''Het gaat om een omvangrijk gebied, waarin veel hotels en restaurants zijn gevestigd. De ondernemers lijden hierdoor veel schade."

"De gemeente heeft ons niet aangetoond dat echt sprake is van een enorme dreiging dat het uit de hand gaat lopen. Er zijn geen bezoekende supporters en er is geen huldiging in het centrum'', aldus Roolaart.

''Wij hebben de indruk dat steeds gemakkelijker dit soort maatregelen worden genomen, zonder rekening te houden met horecaondernemers.''