AMSTERDAM - De Amsterdamse politie en de gemeente Amsterdam nemen geen aanvullende veiligheidsmaatregelen voor het Bevrijdingsconcert op de Amstel woensdagavond.

Ze houden vast aan de noodverordening die al van kracht is, maakte de gemeente bekend.

Wel vindt er een ''verschuiving en verscherping'' van het toezicht plaats.

''Het toezicht op straat en op en om het water wordt optimaal georganiseerd'', liet een woordvoerder van de gemeente weten. Er zijn extra agenten op de been die een oogje in het zeil houden.

Overleg

Waarnemend burgemeester Lodewijk Asscher heeft samen met politie en justitie de veiligheidsmaatregelen woensdagochtend nog eens goed bekeken naar aanleiding van het incident dinsdagavond tijdens de dodenherdenking op de Dam.

Ook is er overleg gevoerd met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging, die zorgdraagt voor de beveiliging van leden van het Koninklijk Huis en hoogwaardigheidsbekleders.

Hekken

Onder anderen koningin Beatrix en premier Jan Peter Balkenende zullen het concert in Amsterdam bijwonen.

Rondom de Amstel wordt een veiligheidsgebied gecreëerd met hekken. De politie heeft extra bevoegdheden om mensen uit het gebied te verwijderen.

Verboden

Voorts is het van 18.00 uur tot 24.00 uur verboden om zich op het balkon of het dak van huizen in de omgeving te begeven.

De ramen van die huizen moeten de hele avond gesloten zijn. Personen die in het gebied wonen of daar op bezoek gaan, worden onder begeleiding van agenten van en naar de woning gebracht.

Klik hier voor de foto's over oorlog en vrede op NU&toen