LANDSMEER - De twee levenloze lichamen die de politie woensdag 28 april aantrof in een woning in Landsmeer, zijn vrijwel zeker van een echtpaar dat daar woonde. Dit meldde de politie woensdag.

Volgens de politie heeft de 61-jarige vrouw haar 69-jarige echtgenoot van het leven beroofd en is zij daarna zelf om het leven gekomen.

Hoe zij de man heeft omgebracht, is niet bekend. Ook weet de politie niet hoe de vrouw om het leven is gekomen. Wel is uitgesloten dat derden in het spel zijn.

De politie houdt nog een minimale slag om de arm met betrekking tot de identiteit van de slachtoffers, totdat een DNA-onderzoek is afgerond.

Ontbinding

Buren sloegen eind april alarm toen zij wekenlang geen teken van leven meer hadden waargenomen in de woning.

Toen de politie de beide lichamen vond, verkeerden die in verregaande staat van ontbinding. Identificatie van de stoffelijke overschotten was onmogelijk.

Depressief

Een woordvoerder zegt dat het DNA-onderzoek wordt gedaan om absolute zekerheid te verkrijgen, maar dat ''voor bijna 100 procent vaststaat'' dat het om het echtpaar gaat dat in het huis woonde. De politie heeft familie en vrienden geïnformeerd.

Het echtpaar leidde volgens de politie een zeer teruggetrokken bestaan en had nauwelijks contact met familie en kennissen. De vrouw was op het moment dat het familiedrama zich voltrok, zeer verward en depressief.