WAALWIJK - De twee 3-jarige zusjes die zondag in alle vroegte uit een raam op de eerste verdieping van een huis in Waalwijk vielen, gaan voorlopig niet terug naar hun moeder.

Dat heeft een woordvoerder van de Raad voor de Kinderbescherming woensdag gezegd. De moeder was op het moment van het incident niet thuis.

''De meisjes gaan naar een gegarandeerd veilige plek'', aldus de woordvoerder. De Raad voor de Kinderbescherming heeft de zaak overgenomen van Bureau Jeugdzorg, dat de afgelopen twee jaar over de vloer kwam bij de moeder.

Huiselijk geweld

Het gezin kreeg hulp na een melding van huiselijk geweld begin 2008. De vader van de kindjes is kort erna uit het gezin vertrokken.

Uit 2009 is een melding bekend dat de 27-jarige moeder moeite had om zich aan afspraken te houden. Eind vorig jaar was de situatie stabiel en is de hulp aan haar en de kinderen beëindigd.

De Raad

De Raad heeft al met de moeder gesproken. Naar verwachting nog deze week neemt hij een besluit over wat er met de meisjes moet gebeuren.

De meisjes vielen van 4 tot 5 meter hoog. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht en bleken geen ernstige verwondingen aan de val te hebben overgehouden. De politie spoorde de 27-jarige moeder via familieleden op, waarna ze naar huis kwam.