SCHIPHOL - Het vliegverkeer van en naar Griekenland ligt woensdag stil in verband met een staking van de Griekse luchtverkeersleiders.

Vanaf dinsdagavond 23.00 uur tot woensdagavond 23.00 uur is er geen vliegverkeer mogelijk. Dat geldt voor alle bestemmingen in Griekenland, zo heeft de Luchtverkeersleiding Nederland laten weten.

Luchtvaartmaatschappij Transavia heeft woensdag vier vluchten van en naar het Griekse eiland Kreta. Die vluchten gaan wel door, maar met grote vertragingen.

Zowel de ochtend- als de middagvluchten vanuit Nederland vertrekken pas laat in de avond om pas in Griekenland te landen als de staking voorbij is. Mensen die vanaf Rotterdam of Eindhoven zouden vliegen, worden met bussen naar Schiphol gebracht.

KLM

De vier vluchten vanuit Heraklion die daar in de loop van de dag moesten vertrekken, gaan na middernacht weg.

De bedoeling van Transavia is om zoveel mogelijk mensen rond 01.00 uur met drie toestellen te laten vertrekken. Om iets voor 04.00 uur vertrekt er nog een vlucht.

KLM heeft drie vluchten tussen Amsterdam en Athene geannuleerd. In de avond vertrekt er wel een vlucht vanaf Amsterdam, die zal vertraagd zijn.