WAALWIJK - Bureau Jeugdzorg is vrijwel heel 2008 en 2009 over de vloer geweest bij de moeder van de twee Waalwijkse zusjes van drie jaar die zondag in alle vroegte uit een raam op de eerste verdieping vielen toen ze alleen thuis waren gelaten.

Plaatsvervangend directeur Marris van de Luytgaarden van bureau Jeugdzorg Tilburg heeft dat maandagavond desgevraagd verteld.

Het gezin kreeg ambulante hulp na een melding van huiselijk geweld begin 2008. De vader van de kindjes is kort erna uit het gezin vertrokken.

Uit 2009 is een melding bekend dat de 27-jarige moeder moeite had om zich aan afspraken te houden. Eind vorig jaar was de situatie stabiel en is de hulp aan haar en de kinderen beëindigd.

Spoedeisende zorg

De spoedeisende zorg is afgelopen weekeinde door de politie gealarmeerd over het ongeluk. Het is nog niet duidelijk of de meisjes terug naar huis keren.

Ze liggen nog ter observatie in het ziekenhuis. Het gaat naar omstandigheden goed. Jeugdzorg doet nog onderzoek naar de huidige thuissituatie, aldus Van de Luytgaarden.

De politie maakt proces-verbaal tegen de moeder op. Justitie oordeelt later of zij een misdrijf heeft gepleegd.