ROTTERDAM - Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft maandag 46 brieven ondertekend, waarmee hij de bewegingsvrijheid van relschoppers rond de wedstrijd van de KNVB-bekerfinale aanstaande donderdag 6 mei inperkt.

Zij kregen een gebiedsontzeggingen voor het centrum van de stad en het Feyenoordstadion of een combinatie daarvan.

Het gaat gedeeltelijk om relschoppers die tijdens de eerste wedstrijd tegen Ajax op 25 april ongeregeldheden veroorzaakten op het Stadhuisplein.

Strandfeest

Ook de veroordeelden voor de rellen tijdens het strandfeest in Hoek van Holland op 22 augustus vorig jaar kregen een omgevingsverbod. Zij kregen eerder al van de rechter een evenementenverbod naar aanleiding van de rellen.

Van de 46 aangeschreven personen komen er tien uit Rotterdam. De andere 36 komen uit Vlaardingen, Schiedam, Krimpen aan den IJssel, Barendrecht, Spijkenisse, Brielle, Rhoon of Oude Tonge.

Aangehouden

De gebiedsontzegging voor het centrum gaat donderdag 6 mei om 12.00 uur in en duurt tot vrijdag 7 mei 07.00 uur. De periode dat zij zich niet mogen begeven rondom het stadion geldt voor 6 mei tussen 14.30 tot 22.30 uur.

De wedstrijd begint om 18.30 uur. De opgelegde verboden betekenen dat de aangeschreven personen zich tijdens de genoemde uren niet in het gebied mogen bevinden. Als zij dat toch doen worden ze door de politie aangehouden.

De gebiedsontzegging voor het centrum betreft onder meer het Stadhuisplein, het omliggende winkelgebied en het Centraal Station. Het stadionomgevingsverbod omvat onder meer Sportdorp, Sportpark Varkenoord, een deel van Hillesluis en de Veranda.