ENSCHEDE - Zeker 30.000 fans van FC Twente verzamelen zich maandagmiddag al bij de Grolsch Veste in Enschede om de huldiging van hun voetbalclub mee te maken.

Er zijn volgens de politie geen ordeverstoringen. Er heerst een gezellige sfeer.

Ondanks de oproep van de politie en de gemeente Enschede om niet met de auto te komen, verwacht de politie toch een verkeerschaos in Enschede.

Het feest begon maandagmiddag om 16.00 uur, maar de selectie wordt omstreeks zes uur op het podium verwacht. Tot dat moment vermaken de fans zich met muziek en een biertje.

Familie

Joop Bakker (54) uit Haaksbergen wil niks missen van de feestelijkheden. De verstokte fan stond zondagavond ook langs de snelweg A1 bij Markelo toen de spelersbus langs een uitzinnige meute reed. ''Als Twentefan hoor je tot een familie. Je leeft voor en met elkaar'', aldus Bakker.

De 22-jarige Ellen Tettero ervaart hetzelfde gevoel. Als vrouw voelt ze zich geen vreemde eend in de bijt tussen de grote hoeveelheid mannelijke fans. ''De kameraadschap tussen de supporters is heel mooi''. Overigens is het opvallend hoeveel vrouwen en jongeren de huldiging willen bijwonen.

Bekijk hier de special over FC Twente op Nufoto