ENSCHEDE - De kersverse voetbalkampioen FC Twente wordt maandagmiddag officieel gehuldigd in thuisstad Enschede. De tukkers krijgen voorafgaand aan de huldiging de erepenning van de gemeente Enschede. 

De onderscheiding wordt uitgereikt aan aanvoerder Blaise N'Kufo.

De burgemeester en wethouders, de fractievoorzitters en de overige Twentse burgemeesters ontvangen daarna de voltallige ploeg van coach Steve McClaren op het gemeentehuis.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten zo'n tachtig mensen van de club te verwachten. ''Of er een balkonscène komt, is nog niet bekend.'' De huldiging in het stadhuis is live te volgen via www.enschede.nl.

Stadion

Op het parkeerterrein naast stadion De Grolsch Veste begint vanaf 16.00 uur een programma met muziek en filmbeelden dat voor iedereen toegankelijk is.

Om 18.15 uur wordt de spelersgroep die zondag voor het eerst in het bestaan van de club de felbegeerde schaal binnensleepte, op het podium verwacht.

De gemeente Enschede houdt er rekening mee dat er maandag enkele tienduizenden mensen afkomen op de officiële huldiging van FC Twente. ''Het terrein heeft voldoende capaciteit om de toestroom op te vangen'', aldus een gemeentevoorlichter maandag.

Wegen

FC Twente en de gemeente Enschede raden fans aan per fiets of met het openbaar vervoer te komen, zodat de wegen niet net als zondag verstopt raken.

Het verkeer op de A1 kwam toen helemaal plat te liggen, doordat duizenden uitzinnige supporters langs en op de weg stonden om de spelersbus te begroeten. De ANWB sprak van een chaos.

Feest

Een woordvoerster van de politie Twente vond zondag de nadruk op de verkeerssituatie maar negatief. ''Mensen vieren gewoon feest. Iedereen vindt het geweldig dat Twente kampioen is, wij ook. En op twee ongelukjes na is er niets gebeurd.''

Bekijk lezersfoto's van FC Twente op NUfoto.nl

FC Twente landskampioen