EINDHOVEN - De politie heeft vrijdagavond 27 ''probleemsupporters'' van Feyenoord Eindhoven uitgezet en aan de politie in Rotterdam overgedragen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente gezegd.

Burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven stelde vrijdagmiddag om 14.00 uur een noodverordening in.

De reden was dat de politie de informatie had gekregen dat dertig tot veertig Feyenoord-hooligans zich in Eindhoven ophielden om ongeregeldheden te veroorzaken.

Gesignaleerd

Op een gegeven moment werd een groepje Feyenoord-hooligans gesignaleerd in de buurt van het station. De politie en ME'ers zijn bezig de hooligans gecontroleerd de stad uit te zetten, aldus de gemeentewoordvoerder.

Volgens hem zijn de politieacties ordentelijk en zonder geweld verlopen. De politie blijft de komende uren waakzaam in Eindhoven.

Feyenoord-supporters

De noodverordening duurt 24 uur en houdt onder meer in dat Feyenoord-supporters die door hun gedrag of kleding als zodanig herkenbaar zijn, weg moeten blijven uit Eindhoven. In de verordening wijst Van Gijzel erop dat de groep waar het om gaat, betrokken was bij de rellen op het bevrijdingsfestival in Rotterdam en op het strandfeest in Hoek van Holland. Om eventuele problemen het hoofd te bieden, schieten de ''gewone beschikbare middelen'' tekort.

Verder is het volgens de verordening voor iedereen verboden zich op de openbare weg te gedragen ''met de kennelijke bedoeling de openbare orde te verstoren''. Ook het dragen van bivakmutsen, helmen, sjaals of andere middelen om herkenbaarheid te bemoeilijken, is uit den boze.