DEN HAAG - Een officier van justitie wordt zo ernstig bedreigd dat de beveiliging is overgedragen aan de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb).

Een woordvoerster van het NCTb bevestigde woensdag een bericht hierover op het NOS Journaal. ''De beveiliging is overgeheveld'', was het enige wat ze kwijt wilde.

Volgen het NOS Journaal heeft de zware beveiliging van de Amsterdamse officier van jusititie te maken met ernstige bedreigingen uit de hoek van een vermeend moordcommando, de zogenoemde tattoo killers. Die zouden hebben gedreigd haar te liquideren.

Criminele afrekingen

De rechtbank in Amsterdam houdt donderdag een zitting in de strafzaak tegen drie mannen die deel zouden uitmaken van het sinistere gezelschap, dat zich zou toeleggen op de uitvoering van criminele afrekeningen.

De verdachten hebben allen een grote tatoeage van Chinese tekens op hun rug. Ze worden verdacht van een mislukte liquidatie in augustus vorig jaar.

Ondergedoken

Volgens het Journaal is de aanklager met haar gezin ondergedoken en is ze donderdag niet aanwezig op de zitting. Ze zou worden vervangen door een andere officier van justitie. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam wilde niet op de zaak ingaan.

Bij de mislukte liquidatie in augustus vorig jaar werd gepoogd de 34-jarige Marlon D., geen onbekende in de onderwereld, dood te schieten.

D. werd in zijn gezicht geraakt, maar overleefde de aanslag. Die houdt vermoedelijk weer verband met een dubbele moord in februari vorig jaar in Leiderdorp.