DEN BOSCH - Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant wil de nachttreinen die drie nachten per week over het Brabantse spoor rijden, tot eind 2012 handhaven.

Het provinciebestuur schrapt in het voorstel aan Provinciale Staten wel de treinritten in de nacht van donderdag op vrijdag en op het traject Tilburg-Den Bosch.

Ook de aansluitingen van Helmond en Oss op het nachtnet komen vanwege de lage reizigersaantallen te vervallen. Dat liet het Brabantse provinciebestuur woensdag weten.

De proef met de nachttreinen loopt sinds 2007 en duurt tot het eind van dit jaar.

De treinen tussen Utrecht-'s-Hertogenbosch-Eindhoven en Rotterdam-Dordrecht-Breda-Tilburg-Eindhoven blijven tot december 2012 rijden in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag.

Recessie

Volgens de provincie blijven de reizigersaantallen door de recessie nog achter bij de verwachtingen, maar is de klanttevredenheid over het nachtnet groot.

De NS denkt nog twee jaar nodig te hebben om het aantal reizigers zodanig te laten stijgen dat het nachtnet rendabel is. Nu dragen de steden aan het nachtnet en de provincie nog bij in de kosten.

Naast het schrappen van treinritten zet de NS in de toekomst ook goedkoper materieel in.