HAARLEM - De koffer met een strafdossier en een beveiligde USB-stick die een Haarlemse rechter maandagavond in een trein heeft laten liggen, is teruggevonden. Dat heeft de rechtbank in Haarlem woensdag bekendgemaakt.

De rechter vergat de koffer mee te nemen toen hij op het NS-station in Hillegom uit de trein stapte. In de koffer zat een dossier over een strafzaak, die donderdag bij de rechtbank op Schiphol dient.

De rechter heeft zich inmiddels terugtrokken uit deze zaak. Een andere rechter neemt donderdag de zaak over.

Attentie

Volgens de rechtbank is de volledige inhoud van de koffer terug. De koffer is afgegeven bij de NS. De vinder krijgt van de rechtbank een attentie.

Advocaat Arjette van Luyck van de verdachte wiens strafdossier zoek was, zegt dat de rechtbank donderdag helder moet maken wat er precies met de koffer is gebeurd.

Afhankelijk van die informatie besluit de verdediging of het zinvol is om een verzoek in te dienen de zaak niet verder te behandelen wegens schending van de privacy.

Van Luyck noemt het terecht dat de betrokken rechter zich heeft teruggetrokken. ''Dat vinden wij in elk geval heel zorgvuldig.''