NIEUW-WEERDINGE - De politie heeft dinsdagochtend de 34-jarige zoon aangehouden van een in september vorig jaar vermoord echtpaar uit Vollenhove (Overijssel). De man werd gearresteerd in zijn woning in Nieuw-Weerdinge (Drenthe).

Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige dood van zijn ouders. Dat meldde de politie.

De levenloze lichamen van de 60-jarige vrouw en haar 63-jarige echtgenoot werden op 10 september in hun huis gevonden.

De vrouw had letsel aan haar borst, de man had wonden aan zijn hoofd. Ze waren door steek- en schotwonden om het leven gekomen.

Woning

De woning van de verdachte wordt dinsdag doorzocht onder leiding van de rechter-commissaris. De politie had eerder al onderzoek gedaan in het huis van de zoon na een tip over een vuurwapen. Maar dat gebeurde toen op basis van de wet wapens en munitie, zo zei een politiewoordvoerder dinsdag.

Destijds was volgens de politie uit niets gebleken dat de zoon betrokken was bij de zaak. ''Nieuwe informatie en eigen onderzoek waarop verder is gerechercheerd, heeft nu tot de aanhouding geleid'', verklaarde de zegsman.

Geruchten

Sinds de moord deden allerlei geruchten de ronde, onder meer over de rol van de zoon bij het drama.

De politie belegde zelfs twee openbare informatiebijeenkomsten om die geruchten de kop in te drukken en om meer informatie te krijgen.