DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft maandag een 40-jarige Ossenaar veroordeeld tot vier jaar celstraf voor een gruwelijk gewelddadige verkrachting, die het slachtoffer bijna het leven kostte.

Tegen de man was wegens poging tot doodslag acht jaar cel geëist.

Bewijs voor een poging doodslag was er volgens de rechter niet omdat de gewelddadige vrijpartij niet gericht was op de dood van de vrouw.

De man moet haar 15.000 euro schadevergoeding betalen.

De man en vrouw leerden elkaar via het online vriendennetwerk Hyves kennen en hadden tijdens twee eerdere ontmoetingen seks gehad. Tijdens hun derde ontmoeting in september 2009 ging het mis.

Alcohol

Onder invloed van alcohol belandden man en vrouw weer in bed. Midden in de nacht belde de man het alarmnummer omdat de vrouw gewond was geraakt. Ambulancebroeders troffen de hevig bloedende vrouw op de grond in de hal van het huis aan. Haar leven was door bloedverlies in gevaar.

Tijdens een operatie ontdekten artsen diverse centimeterlange scheurwonden in de schaamstreek. De dikke darm bleek geperforeerd.

De vrouw weet zich van de verkrachting vrijwel niks meer te herinneren. De rechter gaat ervan uit dat het geweld met de vuist van verdachte is uitgeoefend. Deskundigen vertelden de rechtbank dat onmogelijk is dat de vrouw het geweld vrijwillig heeft toegelaten.