ROTTERDAM/ANTWERPEN - De politie heeft in Antwerpen een 61-jarige Rotterdammer gearresteerd, die zijn twee kinderen had ontvoerd. Dat meldde de politie Rotterdam-Rijnmond zondag.

Hun pleegmoeder had woensdagmiddag na 17.00 uur alarm bij de politie geslagen, nadat de vader zijn kinderen niet bij haar had teruggebracht.

De kinderen staan onder toezicht van Bureau Jeugdzorg en zijn geplaatst bij een pleeggezin in Rotterdam. Het gaat om jongens van 10 en 11 jaar. Ze zijn inmiddels met het pleeggezin herenigd.

Na de melding van de pleegmoeder begon de politie met een grootschalig onderzoek. Omdat de vader van Surinaamse afkomst is, gaf de politie de ontvoerde jongens als 'internationaal gezocht' op.

School

De politie is verder de woning van de vader in de gaten gaan houden en heeft ook de school van de jongens benaderd. Op een gegeven moment ontstond het vermoeden bij de Rotterdamse recherche dat de vader in Antwerpen verbleef.

Daarom is in samenwerking met de Belgische politie besloten om een woning in de Belgische stad te omsingelen en binnen te vallen.

Woning

In de woning troffen de betrokken agenten de twee vermiste jongens ongedeerd aan. Ook hun vader was aanwezig en werd in de boeien geslagen en naar het politiebureau overgebracht.

De politie in Rotterdam heeft inmiddels een uitleveringsverzoek voor de Rotterdammer bij de Belgen ingediend.