HOORN -Een man van 21 uit Blokker en een 20-jarige man uit Hoorn zijn zondag overleden nadat de 21-jarige bestuurder zaterdagavond laat met een auto de gevel van een café in Hoorn ramde.

De derde passagier, een 21-jarige man uit Blokker, raakte ook gewond en ligt nog steeds in het ziekenhuis. Dat heeft de politie zondag gemeld.

Het ongeval gebeurde net voor middernacht. Een groep jongeren fietste rond die tijd over de Westerblokker richting Hoorn. Een personenauto, met daarin drie mannen, kwam hen tegemoet rijden.

Op een gegeven moment botste dit voertuig tegen de gevel van Café het Gouden Hoofd. Vervolgens kwam de auto op de weg tot stilstand en vloog in brand, aldus de politie.

Eerste hulp

Fietsers, omwonenden en cafébezoekers verleenden direct eerste hulp. Zij probeerden met brandblussers het vuur te blussen en haalden de slachtoffers uit het voertuig en verleenden eerste hulp. Kort na aankomst in het ziekenhuis overleed de 20-jarige man uit Hoorn. Hij zat achterin het voertuig.

De bestuurder overleed zondagochtend aan zijn verwondingen. De man die naast de bestuurder zat ligt nog steeds met ernstig letsel in het ziekenhuis.

Verschillende omstanders bij het ongeval hadden door de rookontwikkeling ademhalingsproblemen. Zij zijn ter plekke geholpen door ambulancepersoneel. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Auto ramt café