AMSTERDAM – De 15-jarige Cherry Zondervan is sinds donderdagavond iets na 20.00 uur vermist. Het meisje afkomstig uit Zoetermeer is waarschijnlijk tegen haar wil meegenomen door haar ex-vriend.

De politie heeft een opsporingsbericht uit laten gaan.

Cherry liep met twee vriendinnen richting de Randstadrail toen haar ex-vriend hen benaderde. Hij probeerde Cherry mee te nemen en daarbij kreeg een van de vriendinnen een klap en Cherry zelf een schop.

Uiteindelijk stapte de ex-vriend en Cherry in de Randstadrail richting Den Haag, vanaf dat moment is Cherry spoorloos. De politie is een groot onderzoek gestart.

Signalement

Het meisje heeft een licht getinte huid en is 1 meter 70 lang. Ze heeft lang krullend bruin haar dat ze meestal vast draagt. Op het moment van haar verdwijning droeg ze een witte broek met zwarte laarzen en een zwart shirt. Daaroverheen droeg ze een witte jas. Cherry heeft bovendien een neuspiercing en draagt vaak grote oorbellen.

Haar ex-vriend is eveneens getint en heeft zwart haar. Hij heeft een Hindoestaans uiterlijk en een langwerpig gezicht. Hij is tussen de 1.80 en 1.85 lang en droeg een petje of capuchon.

Tips over Cherry kunnen worden doorgegeven aan de politie via 0900-8844. Bellers die anoniem willen blijven kunnen terecht op 0800-7000