GOEDEREEDE - In de gemeente Goedereede op Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland hebben duizend huishoudens dinsdagavond enige uren zonder stroom gezeten. Het was de derde keer in vier dagen tijd dat het Zuid-Hollandse eiland door een stroomstoring werd getroffen.

Het jongste incident ontstond even voor half zeven dinsdagavond en trof duizend huishoudens in Goedereede. De storing was rond half tien nagenoeg verholpen.

Volgens een woordvoerder van netbeheerder Stedin kan de blikseminslag die zaterdagmiddag de eerste stroomonderbreking veroorzaakte, ook met de twee daaropvolgende te maken hebben.

''Dat wordt onderzocht",' aldus de zegsman. De storing dinsdag ontstond volgens hem waarschijnlijk door een brand in een verdeelstation in Stellendam.

Kabel

In de nacht van maandag op dinsdag zat een deel van Goeree-Overflakkee door een kapotte kabel zonder elektriciteit. Het ging om zo'n duizend aansluitingen in en om de dorpen Middelharnis, Ooltgensplaat en Stad aan 't Haringvliet. Deze storing, die ongeveer vier uur duurde, werd veroorzaakt door een kapotte kabel.

Zaterdag werd door de blikseminslag een veel grotere regio getroffen en zaten 45.000 huishoudens op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard een paar uur zonder stroom.