Brug Kampen afgesloten wegens drukte Sail

KAMPEN - De Stadsbrug in de binnenstad van Kampen is maandagmiddag voor het autoverkeer afgesloten wegens de grote drukte bij het nautische evenement Sail Kampen.

Het autoverkeer is omgeleid, liet een woordvoerster van de politie maandag weten. De politie sloot de brug af om een verkeerschaos te voorkomen.

De afsluitende dag van het vierdaagse evenement trok volgens een woordvoerder van de stichting Sail Kampen ruim 100.000 bezoekers.

''De IJsselkade stond vol, de geldautomaten zijn leeg en alle parkeerplaatsen in en rond de stad waren bezet.'' De organisatie schat dat de afgelopen vier dagen in totaal 200.000 mensen op het evenement zijn afgekomen.

Schuifelen

Paasmaandag was de drukste dag ooit voor dit vierjaarlijkse evenement. De eerste editie vond in 2001 plaats. ''Auto's stonden tot aan Grafhorst geparkeerd. Het was schuifelen langs de schepen op maandag.''

Volgens de politie was het ''druk, maar gezellig''. Het evenement werd vrijdag geopend met een vlootschouw van zestig historische schepen. De dagen erna was het in eerste instantie rustig vanwege het regenachtige weer.

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie