Rotterdammer opgepakt na reeks ramkraken

ROTTERDAM - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 36-jarige Rotterdammer aangehouden die verdacht wordt van een ramkraak bij een pinautomaat aan de Vuurplaat in zijn woonplaats.

Vier andere objecten in Rotterdam waren eerder die nacht ook doelwit van een ramkraak. Onderzocht wordt of verdachte ook daarbij betrokken was. Dat meldde de politie maandag.

De verdachte kon worden aangehouden omdat de politie in verband met een andere melding in de buurt was. Agenten zagen na de ramkraak twee mannen wegrennen.

Treinstation

Eén van hen werd opgepakt in de buurt van het treinstation Rotterdam Zuid. De andere verdachte wist te ontkomen.

De ramkraak bij de pinautomaat aan de Vuurplaat was de laatste in een reeks van vijf. De andere doelwitten waren een bankfiliaal aan de Spinozaweg, een sportcentrum aan de Ridderkerkstraat, een elektronicazaak aan de Beijerlandselaan en een winkel aan de Groene Hilledijk.

Gestolen

Na de ramkraak aan de Vuurplaat trof de politie een auto aan die waarschijnlijk ook is gebruikt aan de Groene Hilledijk.

Een kentekenplaat die daar achterbleef, hoort bij de gevonden wagen. Ook aan de Beijerlandselaan bleef een auto achter. Dat voertuig bleek gestolen.

Computers

In Brabant liep in de nacht van zondag op maandag ook een ramkraker tegen de lamp. De politie arresteerde in Waalre een 42-jarige Eindhovenaar die ervan wordt verdacht een aantal computers te hebben gestolen uit een winkel aan de Burgemeester van Hoofflaan in Veldhoven.

De gestolen computers zijn op aanwijzing van de verdachte teruggevonden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Ramkraak Veldhoven

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Dagelijkse nieuwsbrief

Dagelijkse nieuwsbrief
Elke ochtend rond 6.00 uur weten wat het nieuws wordt?

NUwerk

Tip de redactie