ROTTERDAM - Een helikopter met twee inzittenden, onder wie topkok Herman den Blijker, is vrijdag kort voor het middaguur bij een voorzorgslanding op vliegveld Rotterdam Airport met een klap naast de baan in het gras terechtgekomen.

Piloot en passagier (Den Blijker) hielden nekklachten aan de landing over. Zij zijn ''uit voorzorg'' voor nader onderzoek naar een ziekenhuis overgebracht, meldt een woordvoerder van de luchthaven.

"Ik ben nu in het ziekenhuis, ongelukje gehad met de helikopter", zo liet Den Blijker per sms weten aan RTL Boulevard.

Onbekende oorzaak

Het ongeval gebeurde direct nadat de helikopter, met een Duitse registratie en van het type EC120, was opgestegen voor een binnenlandse vlucht en door nog onbekende oorzaak problemen kreeg. Een van de rotorbladen is afgebroken en de staart van de heli brak af.

Het toestel is inmiddels naar een hangar gesleept waar het nader zal worden onderzocht, liet een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten weten. Ook de twee inzittenden zullen nog worden gehoord om achter de toedracht te komen.

De luchthaven is door het incident ongeveer drie kwartier gesloten geweest. Twee vluchten, een inkomende en uitgaande, liepen daardoor vertraging op.

Helikoptercrash