MILL - De politie heeft dinsdagmorgen een 63-jarige man en een 58-jarige vrouw uit de Brabantse gemeente Mill en St.Hubert aangehouden.

De man wordt verdacht van seksueel misbruik van vijf kinderen tussen 7 en 13 jaar. De vrouw wordt verdacht van mishandeling van meerdere kinderen.

Alle slachtoffers waren pleegkinderen van het echtpaar. Dat heeft de politie laten weten.

Afgelopen zomer heeft de Inspectie Jeugdzorg de slachtoffers, samen met andere pleegkinderen, bij het stel weggehaald.

Veiligheid

Toen was de klacht van de inspectie dat de zorg onder de maat was en dat de kinderen geen goede psychische begeleiding kregen. Ook kon hun veiligheid niet worden gegarandeerd.

De man F.M. en vrouw S.M. zijn eigenaar van de particuliere Stichting Kind en fungeerden als 'gezinsouders' voor kinderen van 0 tot 17 jaar die niet in hun eigen gezin konden verblijven.

Er zijn nadien, sinds juli 2009, geen kinderen meer bij deze mensen geplaatst.

Voogdij

In augustus 2009 werd het echtpaar door de rechter in Den Bosch ontzet uit de voogdij over drie minderjarige kinderen. Volgens de rechtbank ontbrak het beiden aan voldoende pedagogische kennis en vaardigheden.

De Raad voor de Kinderbescherming deed in dezelfde periode aangifte namens de vijf slachtoffers. Zedenrechercheurs hebben maandenlang onderzoek verricht, waarbij de slachtoffers in speciale studio's zijn gehoord.