BOEKEL - Van in totaal 22 personen die zondagavond in het ziekenhuis belandden door het kantelen van een platte wagen op een rotonde in Boekel, lagen maandagmiddag nog negen in een ziekenhuisbed.

Bekijk de video

De coach van het herenteam van handbalvereniging Habo'95, dat zondag zijn kampioenschap vierde, ligt als enige nog op een afdeling intensive care. Zijn toestand is niet levensbedreigend.

Een woordvoerster van de gemeente heeft dat gemeld. In tegenstelling tot eerdere berichten, raakten zondagavond niet twee maar vier personen ernstig gewond.

Het ging om de twee coaches van de kampioensteams die zondag werden gehuldigd en twee vrouwen.

Botbreuken

De 22 vooral jonge mensen werden opgenomen in ziekenhuizen in Helmond, Veghel, Eindhoven, Oss, Venlo, Nijmegen en Den Bosch met botbreuken en kneuzingen. De meeste slachtoffers mochten zondagavond en in de loop van maandag weer naar huis.

De politie liet maandag desgevraagd weten dat de bestuurder van de platte wagen zondagavond is verhoord. Volgens een woordvoerster valt hem niks te verwijten.

De kar is vermoedelijk uit balans geraakt toen te veel mensen op de rotonde naar één zijde werden gedrukt.

De handbalvereniging houdt maandagavond in dorpshuis Nia Domo een besloten bijeenkomst voor leden om de gebeurtenis te verwerken.

Zwaargewonden bij ongeval Boekel