BOEKEL - Zeventien personen zijn in het ziekenhuis beland nadat zondagavond in Boekel (Brabant) een platte kar was gekanteld. Daarop stonden handbalteams die werden gehuldigd.

Dat meldde een woordvoerster van de politie.

Van de zeventien gewonden zijn er twee zwaargewond. Het gaat om twee jonge vrouwen. Zij verkeren niet in levensgevaar. Nog eens twintig personen werden ter plaatse behandeld.

Op de kar stonden het hoogste mannen- en vrouwenteam van de plaatselijke handbalcub Habo '95. Die werden gehuldigd omdat ze beide kampioen waren geworden. Het gaat om mensen in de leeftijd van ongeveer zestien tot 25 jaar, aldus burgemeester Pierre Bos van Boekel.

Traumaheli

Ambulances uit verschillende plaatsen kwamen ter plekke om gewonden te behandelen en ook om ze af te voeren naar ziekenhuizen, aldus de politiewoordvoerster. De traumaheli werd eveneens ingezet. Gewonden werden in Boekel behandeld in speciaal opgezette tenten.

Het ongeluk gebeurde op een rotonde op het Sint Agathaplein. Waarom de wagen kantelde, is niet bekend. Er is technisch onderzoek verricht en de kar is afgevoerd voor onderzoek door de politie.

Grote impact

Volgens burgemeester Bos heerst er een aangeslagen sfeer in het dorp van 7500 inwoners. ''Het was de bedoeling dat het een fijne dag zou worden. In een gemeenschap als Boekel, waar iedereen wel een van deze jonge mensen kent, heeft dit een grote impact.''

In het dorpshuis wordt slachtofferhulp aangeboden. De gemeente gaat kijken hoe ze de handbalclub verder ondersteuning kan bieden.

Zwaargewonden bij ongeval Boekel