AMSTERDAM - Jong & Out, de groep voor homoseksuele en lesbische tieners van het COC, gaat deze zomer speciale aandacht vragen voor veilige seks onder homoseksuele tieners. De organisatie reageert hiermee op een recent onderzoek van de Universiteit van Maastricht waaruit blijkt dat tienerjongens voornamelijk onveilige seks hebben.

Dit meldt het COC woensdag.

Bijna de helft van alle homoseksuelen tussen de 16 en 25 jaar vrijt zonder condoom, zo bleek uit het onderzoek.

Weinig informatie

Volgens het COC doen zij dit omdat er nauwelijks informatie over veilige seks beschikbaar is voor tieners. Een speciaal op tieners gerichte campagne die in juli wordt gelanceerd, moet daar verandering in brengen.

De voorlichtingssite, die wordt gelanceerd voor de GayPride, gaat onderdeel uitmaken van de website van Jong & Out. Ook wordt het onderwerp aangesneden in de twaalf jongerengroepen van Jong & Out in het land.

Boot

De groep komt voort uit de boot met homo's onder de zestien die in 2007 voor het eerst meedeed met de Amsterdamse Gay Pride. Dit leidde toentertijd tot veel commotie. Zondagavond wordt een documentaire over internet, seks en jonge homo's uitgezonden op radio 1.