DORDRECHT - De politie heeft geen fouten gemaakt in de zaak-Milly Boele. Dat stelt korpschef Teun Visscher van het korps Zuid-Holland Zuid in een interview dat maandag in het AD is gepubliceerd.

"Ik ben volstrekt overtuigd van het vakmanschap van mijn mensen. Ze hebben zeer alert gereageerd. Iedereen deed wat hij of zij moest doen", aldus Visscher.

Een 26-jarige agent van een ander korps wordt verdacht van de moord op de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht. Hij heeft toegegeven dat hij verantwoordelijk is voor haar dood.

Haar lichaam werd in zijn tuin gevonden, vlakbij haar ouderlijk huis.

Kritiek

Er was na de vondst van het lichaam van het meisje al snel kritiek op de aanpak van de politie. Zo vroegen veel mensen zich af waarom er geen speurhonden waren ingezet. Dat is volgens Visscher overwogen, maar dat had geen zin meer gehad.

Specialisten in zijn eigen korps en het Korps landelijke politiediensten wisten "dat de plaats delict al 'te vervuild was' omdat er al veel mensen hadden rondgelopen. Een hond had haar spoor niet meer opgepikt."

Niet duidelijk

Volgens de korpschef was het de agenten die 's avonds met de moeder van Milly praatten, niet direct duidelijk dat het meisje in haar laatste telefoongesprek met haar moeder had gezegd dat er een buurman voor de deur stond.

"In alle consternatie is dit niet direct tegen de agenten gezegd die aan de deur kwamen." Rond half elf werd duidelijk dat Milly het over een buurman had gehad. "Daarop hebben we direct actie ondernomen. Er zijn in de dagen erna twee huiszoekingen verricht."

De politie maakte volgens Visscher direct de inschatting dat er meer aan de hand was dan een 'normale' vermissing.

"Ik sta ook helemaal achter de handelwijze van mijn collega's. We zijn niet als een kip zonder kop door de wijk gaan rennen, maar hebben het goed ingeschat en vrijwel vanaf het begin rekening gehouden met een misdrijf en daar onze inzet en focus op bepaald."

Bekijk lezersfoto's van de herdenking op NUfoto