DORDRECHT - Het 12-jarige meisje Milly Boele is dinsdag dood gevonden in een tuin bij een woning nabij haar ouderlijk huis in Dordrecht.

Bekijk lezersfoto's op NUfoto.nl

Het betreft de woning van een 26-jarige politieman, die als verdachte is aangehouden. Dat heeft de politie bekendgemaakt (video). De familie van het meisje is ingelicht.

De toedracht van haar dood is nog onbekend. De politie zei dat met de vondst van het lichaam van Milly Boele een einde is gekomen aan een periode van onzekerheid.

Volgens de politie gaat het sporenonderzoek in de tuin nog de gehele nacht door. Het lichaam van het meisje werd woensdagmorgen omstreeks drie uur geborgen en weggevoerd.

Belangrijke informatie

De gearresteerde agent is werkzaam bij het korps Rotterdam-Rijnmond. Hij meldde zich dinsdag op het bureau met volgens de politie belangrijke informatie. Hierop is hij direct aangehouden.

De politie startte vervolgens een onderzoek in de woning van de man aan de Schuilenburg. De Rijksrecherche neemt het onderzoek nu over en zal de verdachte verder verhoren, een normale procedure als een verdachte een politieman is.

De politie geeft waarschijnlijk in de loop van de woensdagochtend een persconferentie in Dordrecht.

Amber Alert

Het meisje verdween vorige week spoorloos. Haar verdwijning kreeg landelijke bekendheid door een grootscheepse zoekactie waarbij donderdag het landelijk alarm Amber Alert werd ingezet.

Directeur Frank Hoen van Amber Alert vindt dat de politie eerder landelijk alarm had moeten slaan. Ook demissionair minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie en Binnenlandse Zaken) denkt dat de alarmeringsdienst wellicht niet snel genoeg is ingezet.

Hoen zegt uit ervaring te weten dat een Amber Alert levensreddend kan zijn als het in de eerste uren na een vermissing wordt ingezet. Dit keer werd een etmaal later alarm geslagen via Amber Alert.

Experts

Hoen vindt dat regionale politiekorpsen moeten worden verplicht om direct na een vermissing van een kind contact op te nemen met het Korps landelijke politiediensten (KLPD). ''Daar zitten de experts die kunnen beoordelen of er een Amber Alert moet worden gegeven'', aldus Hoen.

Hirsch Ballin zei dinsdag in de Tweede Kamer Amber Alert ''goed en waardevol'' te vinden en hij wil dan ook dat de financiering ervan doorgaat. Hij zei dat het systeem het beste werkt, als het snel wordt ingezet, en daarom moet er een norm komen van bijvoorbeeld twee uur.

Bekijk lezersfoto's op NUfoto.nl