DORDRECHT - De 12-jarige Milly Boele is dood gevonden in een tuin in Dordrecht. Dat meldt RTL Nieuws dinsdagavond. RTL zegt over een zeer betrouwbare bron te beschikken uit hoge kringen van politie en justitie.

De politie heeft een 26-jarige politieagent aangehouden in verband met de verdwijning van het meisje.

Dat heeft een woordvoerster dinsdag gemeld.

De agent van het korps Rotterdam-Rijnmond meldde zich dinsdag op het bureau met volgens de politie belangrijke informatie. Hierop is hij direct aangehouden.

Zeil

De politie startte een onderzoek in de woning van de man. In de tuin werd dinsdagavond nog gegraven. De woning en de tuin zijn afgezet met hekken met groen zeil.

De politie zegt nog geen duidelijkheid te kunnen geven over het lot van Milly en verwacht dat het onderzoek nog enkele uren en misschien wel de hele nacht zal duren.

Maandag heeft de politie ook al gezocht in een woning aan de Schuilenburg, maar uit dat onderzoek bleek toen geen betrokkenheid tussen de bewoner en de vermissing van Milly.

Spoorloos

Milly verdween vorige week spoorloos. Haar verdwijning kreeg landelijke bekendheid door een grootscheepse zoekactie waarbij donderdag het landelijk alarm Amber Alert werd ingezet.

Directeur Frank Hoen van Amber Alert vindt dat de politie eerder landelijk alarm had moeten slaan. Ook demissionair minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie en Binnenlandse Zaken) denkt dat de alarmeringsdienst wellicht niet snel genoeg is ingezet.

Hoen zegt uit ervaring te weten dat een Amber Alert levensreddend kan zijn als het in de eerste uren na een vermissing wordt ingezet.

Amber Alert

Dit keer werd een etmaal later alarm geslagen via Amber Alert. Hoen vindt dat regionale politiekorpsen moeten worden verplicht om direct na een vermissing van een kind contact op te nemen met het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

''Daar zitten de experts die kunnen beoordelen of er een Amber Alert moet worden gegeven'', aldus Hoen.

Waardevol

Hirsch Ballin zei dinsdag in de Tweede Kamer Amber Alert ''goed en waardevol'' te vinden en hij wil dan ook dat de financiering ervan doorgaat.

Hij zei dat het systeem het beste werkt, als het snel wordt ingezet, en daarom moet er een norm komen van bijvoorbeeld twee uur.

Bekijk lezersfoto's op NUfoto.nl