VEENDAM - De bij een aangestoken brand omgekomen Veendamse brandweerman Wiebe de Vries is zaterdag onder grote belangstelling herdacht.

Honderden betrokkenen, brandweerlieden en belangstellenden kwamen naar een sporthal in Veendam om de vrijwillige brandweerman de laatste eer te bewijzen.

De kist werd met een brandweervlag bedekt binnengedragen door acht dragers die lid zijn van de brandweerploeg van de overledene.

Als eerste spreker trad de Veendamse burgemeester Ab Meijerman op. Hij sprak over De Vries als familieman, brandweerman en gemeenteambtenaar.

Erehaag

Na de bijeenkomst werd de kist op een oud brandweervoertuig door een erehaag van brandweerlieden uit heel het land naar de brandweerkazerne van Veendam gevoerd.

Na een korte ceremonie, een minuut stilte en het luiden van het brandweeralarm werd de vlag van de kist gehaald en heeft de familie de begrafenis in besloten kring voortgezet.

De Vries kwam maandag om bij een brand in het centrum van Veendam, toen hij onder een omvallende muur terechtkwam.

Omdat hij vrijwillig brandweerman was en tijdens het uitoefenen van zijn functie overleed, is hij met korpseer begraven.

Overleden brandweerman herdacht