AMSTERDAM - Het Korps landelijke politiediensten heeft donderdagmiddag een Amber Alert uitgegeven voor de 12-jarige Millie Boele uit Dordrecht. Het meisje verdween woensdag onder alarmerende omstandigheden.

Wat er met het meisje gebeurd is kan de politie nog niet zeggen. De Telegraaf meldt dat Millie met geweld ontvoerd zou zijn, maar dit verhaal kan niet worden bevestigd.

Volgens de politie had de moeder van het meisje woensdagmiddag om half zes voor het laatst telefonisch contact met haar dochter. Toen haar moeder een uur later thuiskwam bleek Millie verdwenen.

De politie zoekt sinds woensdagavond met man en macht naar de tiener, die in de wijk Sterrenburg woont. Donderdag vloog een helikopter boven de wijk om het meisje te zoeken. Eerder ging er al een lokale sms-alert uit.

Millie heeft blond haar en droeg op de dag van haar verdwijning jeans, een roze shirt, een zwart/wit vest en bruine Uggs.

Amber Alert

Met een Amber Alert wordt de aandacht gevestigd op de vermissing van een kind, waarbij gevreesd wordt voor het leven of welzijn van het kind.