LELYSTAD - Rijkswaterstaat neemt komend weekeinde het wegdek van de Ketelbrug, die oostelijk Flevoland verbindt met de Noordoostpolder, onder handen. Daardoor gaat de snelweg A6 in de richting van Emmeloord van vrijdag 22.00 uur tot zondag 12.00 uur dicht.

Dat maakte Rijkswaterstaat donderdag bekend.

De rijbaan richting Almere blijft open. Vanaf vrijdagavond 22 uur vinden eveneens werkzaamheden plaats van Prorail aan de Hanzelijn. Daardoor is afrit 11 bij Lelystad afgesloten.

De hinder duurt tot zaterdag rond middernacht. Rijkswaterstaat waarschuwt voor een langere reistijd. Het verkeer richting Emmeloord wordt omgeleid vanaf de afrit 10 bij Lelystad.

Renovatieproject

Rijkswaterstaat voert laswerk uit aan het wegdek van de Ketelbrug, die deel uitmaakt van een renovatieproject van veertien stalen bruggen. Dat is nodig omdat meer en zwaarder vrachtverkeer gebruik maakt van de bruggen dan was voorzien.

Daarnaast verbetert Rijkswaterstaat de veiligheidsvoorzieningen aan de brug, die eind vorig jaar plotseling openging terwijl de slagbomen nog omhoog stonden en de rode lichten niet werkten.

Diverse auto's liepen daardoor schade op en enkele personen raakten gewond.