BREDA - De rechtbank in Breda heeft de 34-jarige Belg Abdelhafid K. dinsdag veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de dood van een inwoner van Roosendaal in september 2007.

Het slachtoffer werd neergeschoten in een woning boven een café aan de Stationsstraat.

K. en medeverdachte Mohammed El K. wilden vijftig kilo hasj stelen. Deze partij drugs zou in het pand liggen. De inbrekers hadden niet op de aanwezigheid van een bewoner gerekend. El K. heeft altijd beweerd dat hij het slachtoffer in een worsteling per ongeluk dodelijk heeft geraakt.

Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden tien jaar cel. El K. is eerder veroordeeld tot veertien jaar cel voor zijn aandeel in deze zaak.

Beroving

De rechtbank houdt K. niet in dezelfde mate verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer als zijn medeverdachte. Mede daarom legde ze een lagere straf op dan geëist. De 34-jarige Belg is schuldig bevonden aan een gewelddadige poging tot beroving met dodelijke afloop.

Zowel K. als zijn medeverdachte handelden in opdracht van een coffeeshophouder, die nog voor de rechtbank moet verschijnen.