BRUNSSUM - Een felle uitslaande brand heeft dinsdag een deel van een dertien verdiepingen tellend flatgebouw aan de Europalaan in Brunssum verwoest.

Door de brand moesten de ongeveer tweehonderd bewoners geëvacueerd worden, liet de brandweer weten.

De brand woedde in een trapportaal en sloeg van beneden naar boven door waarbij de aan de trappen gelegen appartementen werden aangetast door vuur, roet en water.

Deze appartementen zijn voorlopig onbewoonbaar. De bewoners van deze woningen zijn bij familie of kunnen naar een hotel. Het trappenhuis is grotendeels verwoest.


Trappenhuis

In totaal moesten de bewoners van 169 appartementen worden opgevangen in een gemeenschapshuis. Niemand raakte gewond. Rond zeven uur 's avonds konden de meeste bewoners terug naar huis.

De brand werd vlak na half twee dinsdagmiddag gemeld en is uitgebroken in een trappenhuis aan de buitenzijde van de rechtervleugel.

De brandweer had lange tijd een tekort aan bluswater. Vanaf drie uur haalde de brandweer water uit een beek. Even na vieren had de brandweer het vuur onder controle. De oorzaak van de brand is onbekend, evenals de plek waar die is uitgebroken.

Brand in Brunssum