ZIERIKZEE - Bij een familiedrama in een woning in Zierikzee (Zeeland) zijn zaterdagavond een 9-jarige jongen en 19-jarig meisje doodgeschoten. De moeder raakte gewond.

De verdachte, de vader van de kinderen, is enkele uren later in een ziekenhuis overleden. Hij heeft zich vlak na de schietpartij in een nabijgelegen park door het hoofd geschoten. Dat heeft Jo Valente van het Openbaar Ministerie zondag bekendgemaakt.

Een derde kind, 14-jaar oud, raakte niet gewond, omdat hij op het moment van het incident bij de buren was. Het drama speelde zich af in de Oesterstraat. In totaal vuurde de vader acht schoten af.

De moeder is na een paar uur weer ontslagen uit het ziekenhuis. De politie heeft haar en haar enig overgebleven kind opgevangen.

Mishandeling

De vader zat eerder vast wegens huiselijk geweld en mishandeling. Hij kwam in januari vrij. Burgemeester Gerard Ramelink van de gemeente Schouwen-Duiveland kende het gezin en hun problemen.

Hij had voor januari al een gesprek met de moeder, meldde hij tijdens een persconferentie op zondagmorgen.

Seksueel misbruik

In februari werd de vader opnieuw aangehouden. Dit keer op verdenking van seksueel misbruik van zijn dochter. Hij mocht een paar weken later naar huis onder voorwaarde dat hij uit de buurt bleef van zijn gezin. Ook moest hij zich onder behandeling stellen bij een psychiatrische inrichting.

De bedreigde vrouw en haar kinderen in Zierikzee hebben de afgelopen maanden zeer intensief contact gehad met hulpverleners. Dat zegt de advocaat van het gezin , mr. Jules van den Doel.

Hij kan niet aangeven of politie en hulpverleners steken hebben laten vallen in de begeleiding van het bedreigde gezin. De advocaat zei zondag nog geen contact te hebben gehad met de moeder.

Slachtofferhulp

Volgens de burgemeester zullen omwonenden van het gezin, en anderen die daaraan behoefte hebben, hulp krijgen aangeboden door bijvoorbeeld Slachtofferhulp. De gemeente opent maandag een condoleanceregister.

De politie heeft dertig rechercheurs op de zaak gezet.

Familiedrama Zierikzee