ROTTERDAM - De Coolsingel in Rotterdam is zaterdagmiddag het toneel van een demonstratie tegen het afschaffen van de Dance Parade in de huidige vorm.

Fans roepen via netwerksite Hyves mensen op om naar de demonstratie te komen maar het wel netjes te houden.

''Anders hebben we niets'', aldus een bezoeker. De demonstranten verzamelen zich bij het Rotterdamse stadhuis.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb besloot begin februari de Dance Parade, die jaarlijks honderdduizenden danceliefhebbers trekt, niet in de huidige vorm te laten terugkeren.

Hoek van Holland

Hij deed dit naar aanleiding van het uit de hand gelopen strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland in augustus vorig jaar. Daar braken rellen uit en kwam een persoon door een politiekogel om het leven.

Het muzikale feest, dat in augustus plaatsvindt, bestond tot nu toe uit een grote optocht van trucks met verschillende soorten housemuziek.

Stoet

Vorig jaar slingerde een stoet van meer dan dertig wagens net buiten het centrum van de stad om; van de Boompjes op de noordoever van de Maas naar de oude Schiecentrale in het Lloydkwartier.

Ook was er een groot afsluitend feest. De organisator van de Dance Parade werkt aan een kleinere opzet van het evenement in het Zuiderpark. Daarvoor is in juni nog een weekeinde beschikbaar.