DEN BOSCH - Tijdens nieuw onderzoek in de herzieningszaak tegen bejaardenverzorgster Ina Post is een jarenlang zoek gewaand politiejournaal teruggevonden.

Het politiejournaal bevat informatie over alle handelingen die zijn verricht tijdens het politieonderzoek in 1986.

Het ressortsparket van het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Twijfel

Ina Post werd in 1987 veroordeeld tot zes jaar celstraf voor de dood van een bewoonster van een verzorgingshuis in Leidschendam. Haar zaak werd vorig jaar heropend op advies van de zogenoemde twijfelcommissie CEAS.

De Commissie Evaluatie Afgesloten Strafzaken gaat in opdracht van justitie na of in onherroepelijke strafzaken grote fouten zijn gemaakt.

Strafzaak

Advocaat Geert-Jan Knoops vraagt al jaren om toevoeging van het gevonden politiejournaal aan het dossier van de strafzaak. In het archief waar de stukken van de zaak waren opgeslagen werd het document niet teruggevonden.

Een nieuwe zoektocht door de Rijksrecherche leverde onverwachts resultaat op, meldde een justitiewoordvoerster. Het politiejournaal is gevonden in een politiearchief, samen met niet nader omschreven bescheiden. Kopieën zijn verstrekt aan Knoops en aan het gerechtshof in Den Bosch, dat de zaak opnieuw bekijkt.

Er is onderzoek ingesteld naar de wijze van archivering van de stukken.

Verhoren

Knoops kon woensdag nog niet ingaan op de inhoud van het journaal. Hij hoopt dat het document informatie bevat over het verloop van de verhoren, liet hij desgevraagd weten. Post zegt dat ze haar betrokkenheid onder druk heeft bekend.

De zaak tegen haar gaat op 31 mei verder met het verhoor van deskundigen.